5 litre atık yağa 1 litre kullanılmamış yağ

19 Haziran 2013 Çarşamba

Belediyemiz tarafından başlatılan Atık Yağ toplama kampanyasında iki ev hanımı verdikleri 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre kullanılmamış yağ aldı.

Başkan Külcü, atık yağ toplama kampanyasının önemine değinerek, atık yağların çevreye ve suya verdiği zarardan bahsetti. Kullanılmış yağları vermek isteyen vatandaşların evine kadar giderek yağlarını aldıklarını kaydeden Külcü, isteyen vatandaşların 444 28 45 numaralı telefonu aramalarının yeterli olacağını ifade ederek “Türkiye’de yılda 1.5 milyon ton bitkisel yağ evlerde kullanılmaktadır. Avrupa’da kişi başına düşen ortalama atık yağ miktarının 2.4 kg iken, Türkiye’de ise 200 gram’dır.” dedi.

Atık Pil Toplama Kampanyasında en çok pil toplayan Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Dumlupınar İlköğretim Okulu, Kalehisar Ortaokulu, Sungurlu Şehit Mahmut Peşten Ortaokulu ve Bilge Kağan Ticaret Meslek Lisesi’ne çeşitli ödüller verildi.