5 Eser 5 Yazar Projesi

20 Mart 2015 Cuma

Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘5 Eser 5 Yazar’ Projesi imzalandı.

Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 111. yıldönümü münasebetiyle yazarın eserleri ve fikirleri ile gençler tarafından tanınması ve anlaşılmasını hedefleyen proje kapsamında il merkezinde bulunan liselerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Proje imza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Necip Fazıl Kısakürek, tarihimizin köşe taşlarından biridir. Bir fikir adamı olarak yaşadığı toplumun çok ilerisinde bakış açısına sahip olan yazar, gerek eserleri gerekse insani yönüyle gençlerimize ışık tutacak, onlardaki bilinci artıracak bir vizyona sahiptir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin fikirsel, düşünsel ve sanatsal her alanda donanımlı bireyler haline gelmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Çorum Belediyesi adına projeyi imzalayan Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, “Necip Fazıl Kısakürek, toplumun temel dinamiklerini harekete getiren söylemleri, şiir sanatının tüm incelikleriyle harmanlamış, duygu süzgecinden geçirerek adeta herkesin kendini bulduğu şaheserler ortaya koymuş çağlar ötesi bir insandır. Eserlerinde işlediği temalara bakıldığında toplumun ne kadar kanayan yarası varsa parmak basmış, çözüm yollarını da yine mısraları ve kelimeleri arasına ustalıkla gizlemeyi bilmiştir. Böyle bir abide şahsiyetin toplumla buluşması için elbette ki elimizden geleni yapmalıydık. İl Milli Eğitim Müdürümüze böyle bir buluşma imkanını verdiği için teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Proje kapsamında yazarın eserlerinden seçilen 5 tanesi liseli gençler tarafından okunacak. Okunan eserlerle ilgili olarak çalışma yapmış 5 yazar farklı tarihlerde gençlerle buluşacak. Ayrıca yazarın şiirlerini güzel okuma yarışmaları ve geziler düzenlenecek.