42 sanatçı 56 eserler Çanakkale'yi anlattı

21 Mart 2016 Pazartesi

Belediyemiz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi Karma Resim Sergisi, 42 sanatçının 56 eseriyle açıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ressamlar ile vatandaşlar katıldı. Programda Cumhuriyet Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Burhan Esen, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye fotoğrafının olduğu tablo hediye etti.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çanakkale, imanın imkana ve teknolojiye galebe çaldığı zaferin adıdır. 101 yıl evvel Türkiye’ye saldıranlarla, bugün Türkiye üzerine tuzak kuranları yanyana getirip fotoğrafa bakınca aynı olduklarını rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

Başkan Külcü,” tarihten ibret alınmadığını ve o nedenle tekerrür ettiğini dile getirerek, Çanakkale’de yaşananların basit akıllarla izah edilemeyecek kadar yüce olduğunu, düşman askerlerinin anılarında yer alan ifadelerde, o gün yaşananların büyüklüğünün daha iyi algılandığını ifade etti. O gün ecdadımız, gülümseyerek ölüme koştu. Şehadet şerbetini içtiklerinde, düşman askerlerini şaşırtacak derecede yine gülümsüyorlardı. Ve yine hatıralarda yer alır ki, yeşil sarıklı leventlerle çarpıştıklarını anlatırlar. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki, tüm ervahı şüheda, orada Çanakkale’nin kahramanları ile birlikte omuz omuza savaşıyordu. Sanatın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sanat yoluyla bu kahramanlık izlerinin geleceğe taşınmasını çok önemsiyoruz. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Sergi, 30 Mart Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar açık kalacak.