400 dükkan 18 ayda bitecek

26 Haziran 2013 Çarşamba

Küçük Sanayi Sitesi`nde yapılması planlanan 400 yeni işyerinin hafriyat çalışması Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve esnafın katılımıyla başladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit 19 Yapı Kooperatif yöneticilerine, ihaleden sonra 18 ay gün vererek, dükkanların vaktinde yetiştirilmesi talimatını verdi.

Hafriyat alanında düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Alper Zahir ile çok sayıda esnaf katıldı.

Kooperatif Başkanı Nurullah Müstet ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse`nin birer selamlama konuşması yaptığı törende, kooperatif üyelerine hitabeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılacak 400 yeni işyerinin esnafa ve tüm Çorumlular`a hayırlı olmasını diledi.

Başkan Külcü, her zaman esnafın yanında olduklarını, seçim meydanlarında verdikleri sözleri, göreve geldikten sonra birer birer yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam ettiklerini söyledi.

Mevcut arsanın yanında yer alan hazineye ait kısmın işlemlerinin de kısa sürede tamamlanacağını müjdeleyen Başkan Külcü, mevcut kooperatifin 162 dükkanı yaparak, esnafa teslim ettiğini, 400 dükkanın da kısa sürede tamamlanarak, esnafa teslim edileceğini belirtti.

Aşağı Sanayi Sitesi esnafının taşınacağı yegane adresin KSS`de yeni yapılan dükkanların olacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Net söylüyorum, tüm esnafın taşınacağı yegane yer KSS’dir. Başka yer arayan varsa beyhude zaman harcar. Yıllardır bu memleket sanayi meselesini konuşup duruyor. Eğer bu bir Çorum meselesiyle, bunu çözmek boynumuzun borcu dedik ve ona göre çalışmalar yaptık.”; dedi.