4 yılda 70 km yağmursuyu şebekesi

30 Temmuz 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un en büyük yağmur suyu hattının Hıdırlık Caddesi’ne yapıldığını söyledi.

3 kilometre uzunluğundaki hattın 2 kilometrelik kısmının tamamlandığını belirten Muzaffer Külcü, 3 milyon TL’ye mâl olacak projenin detaylarını anlattı. Hıdırlık Caddesi’ne yapılan yeni yağmursuyu hattı ile yağışlarda Terminal önünde biriken su probleminin büyük ölçüde çözüleceğini vurgulayan Külcü, “Akşemsettin Caddesi ile Çevreyolu arasına 140 santimetre çapında Çorum’un en büyük yağmursuyu hattını yapıyoruz” dedi.

Göreve geldiği dönemde Çorum’da 24 kilometre yağmursuyu hattı bulunduğunu hatırlatan Külcü, 4 yılda 70 kilometre ilave hat ile toplam şebeke uzunluğunu 4 katına çıkardıklarını açıkladı.

Gazi, İnönü, Ilıca ve Fatih Caddeleri’ne de yağmur suyu hattı döşendiğini belirten Külcü, altyapıya 23 milyon TL harcadıklarını ifade etti.

Çorum’un tüm mahallelerini kapsayan altyapı yatırımlarını hayata geçirdiklerini dile getiren Külcü, toplamda 240 kilometre yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.