4. Kitap ve Kültür Günleri başlıyor

15 Mayıs 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi, Kitap ve Kültür Günleri`nin 4.sünü düzenliyor. 4. Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri 15-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Saat Kulesi yanında gerçekleştirilecek. Kitap ve Kültür Günlerinin resmi açılışı ise 17 Mayıs Cumartesi günü Saat Kulesi yanında saat 13.30`da gerçekleştirilecek.

Çorum Belediyesi, İl Müftülüğü, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirilecek 4. Kitap ve Kültür Günleri`nde 35 stantta toplam 90 yayınevi ve yayıncı stant açacak.

Kitap ve Kültür Günleri`nin geleneksel hale geldiğini ve bu yıl 4.sünü düzenleyeceklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Çorum halkının kitap fuarına her yıl bir önceki yıldan daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi. Kitap ve Kültür Günleri ile Çorum halkının kitapla buluştuğunu ifade eden Candan, “Saat Kulesi meydanında bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz Kitap ve Kültür Günleri`nin açılmasını hemşehrilerimiz sabırsızlıkla bekliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere yoğun bir şekilde istekler geliyor. Bizler de bu ilgiye duyarsız kalmıyor, onların istekleri doğrultusunda Kitap ve Kültür Günleri`ne her yıl bir önceki yıldan daha iyi şekilde hazırlanıyoruz. Bu yıl da ünlü yazarları hemşehrilerimizle buluşturacağız. İmza günleri düzenleyeceğiz”; dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları (TDV) İstanbul Bölge Müdürü Osman Sarıköse, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kitap ve Kültür Günleri`nin Çorum`da yapılmasında ve stantların kurulması için yoğun bir mesai harcıyor. Sarıköse, TDV Yayınları olarak Çorum`da kitap ve kültür günlerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, 15-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara tüm Çorum halkını davet etti.