4. Kadın Emeği Fuarı açıldı

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Belediyemiz tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Kadın Emeği Fuarı açıldı.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile Engelli Eğitim Merkezi, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen fuarda el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. Saat Kulesi yanında kurulan fuarın açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Yağbat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, fuarın açılışından önce yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerden geçen yıl 17 bin kadının faydalandığını, bu sayının ise bu yıl 26`bine ulaştığını açıkladı. Çorum`daki her 3-4 kadından birinin belediyenin etkinliklerine katıldığını ifade eden Başkan Külcü, “Bir yanında alt yapı ve üst yapı hizmetleri bir yanında ise sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerimiz. Geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde halkımızın da desteği ile önemli mesafeler aldık. Türkiye`nin en iyi belediyelerinden birisiyiz. Geçtiğimiz günlerde başbakanımızın elinden gençlerle ilgili yaptığımız çalışmalardan dolayı ödül aldık. Bundan 3 yıl önce de cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldık”; dedi.

Kadınların bilgisinden, birikiminden sadece evde faydalanıldığında düne ve yarına ihanet edilirken bugüne de en büyük kötülüğün yapılacağını anlatan Başkan Külcü, “Türkiye olarak kadının emeğinden, enerjisinden bilgisinden birikiminden yeteri kadar faydalanan bir ülke değiliz. Sadece erkeğin yönlendirdiği bir hayat, sadece kadının yönlendirdiği bir hayat eksiktir. Bir kuşun iki kanadı gibi bu hayatı birlikte yaşayacağız. Geleceğe yönelik güçlü bir iddianın sahibi olmak istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Büyük bir medeniyet kurmak istiyorsak, büyük bir medeniyetin temsilcisi olmak istiyorsak hayatı birlikte şekillendireceğiz. Erkeklere sesleniyorum bu hayatı tek başınıza anlamlı kılabileceğinizi, güçlü yapabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu hayatı birlikte yaşamalıyız. Atalarımız böyle başardı. Bizde güçlü bir Türkiye`yi, cumhuriyetin 100. yılında 2023 hedeflerini yakalamış Türkiye`yi ancak böyle kurarız. Bunun için kadınların yolunu daha çok açmalı ve onlara destek vermeliyiz. Bütün gayretlerimiz desteğimiz çabamız bunun içindir. Kadınlar için ne kadar yatırım yapsak azdır. Daha güzelini daha iyi yatırımlar yapmaya sizden aldığımız destekle yapmaya devam edeceğiz. Kadın varsa hayat vardır”; dedi.

Başkan Külcü, konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından davetleri fuardaki stantları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı.