38 Başpehlivan Çorum da güreşecek

23 Ağustos 2013 Cuma

Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri 25 Ağustos 2013 Pazar günü Nazmi Avluca Spor Tesislerinde yapılacak.

Birbirinden ünlü pehlivanları Çorum`a davet ettiklerini ve güreşlerin bir hayli çekişmeli geçeceğine inandıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri`nin, Kırkpınar Güreşlerini aratmayacak seviyede bir organizasyon olduğunu söyledi.

Kırkpınar`ın Başpehlivanlarının Çorum`da güreşeceğini kaydeden Zeki Gül, Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlar Recep Kara, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Salih Eriç, Şaban Yılmaz, Mehmet Yeşilyeşil, Vedat Ergin, Kenan Şimşek, Savaş Yıldırım, Murat Gençtürk, İsmail Güzel, Nuri Zengin, Fatih Çakıroğlu, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Fatih Koyuncu, Ünal Kahraman, Murat Hikmet, Bayram Ertan, Fatih Atlı, Osman Özgün, Mustafa Başdemir, Faruk Akkoyun, Onur Balcı, Kadir Ergin, Ali Rıza Kaya, Ümit Balta, Şükrü Kazan, Hasan Cengiz, Hüseyin Demir, Ahmet Doğu, Fatih Bakır, Hüseyin Şahinal, Güngör Ekin, Arif Akın, Kaan Kaya, Erkan Ertan, Enver Erişti ve Ali Gökşen`in kispet giyerek güreşeceklerini söyledi.

Tüm Çorum halkını Ulukavak`da bulunan Nazmi Avluca Spor Tesislerinde yapılacak olan Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerine beklediklerini söyleyen Zeki Gül, “Çorum 25 Ağustos Pazar günü tarihi günlerden birini yaşayacak. Türk aslanları çimlerde güreş tutacaklar. Tüm vatandaşlarımızı güreşlerimize bekliyoruz”; dedi.

Efsane Güreşçiler Çorum`da Güreşecek

Türkiye`de ilk defa 1980-1990 yılları arasında Kırkpınar`da altın kemer alan Başpehlivanlar Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerinde kispet giyerek gösteri güreşi yapacaklar.

Efsane Başpehlivanların Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerinde güreşeceklerini ifade eden Zeki Gül, “1980-1990 yılları arasında Kırkpınar`da altın kemer alan Başpehlivanlardan Mehmet Güçlü, Recep Kılıç, Ahmet Taşçı, İbrahim Gümüş, Saffet Kayalı, Kadir Birlik, Erdem Özyiğit ve Bekir Şahin’in de aralarında bulunduğu efsane isimler kispet giyerek gösteri güreşi yapacak” dedi.

Yağlı Güreş Müsabakası TRT 3`de

Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri, 25 Ağustos Pazar günü TRT’3 den Canlı olarak verilecektir.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, TRT’3 den Canlı yayınlanacak olan Geleneksel Yağlı Güreşleriyle izleyicilerimizin karşısına çıkacaklarını söyledi.