30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

360 derece panorama yenileniyor

16 Haziran 2015 Salı

Belediyemiz, 2012 yılında faaliyete geçirdiği şehrin 360 derece Panorama çekimlerini yeniliyor.

Mevcut sistemin 2012 yılında faaliyete geçtiğini, o tarihten bu yana Çorum’da çok büyük değişiklikler ve yenilikler yaşandığını hatırlatan Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Kent Bilgi Sistemi`ne entegre olarak çalışan ve üç boyutlu sanal gezi imkanı ile Kentimizi 198 bin noktada 1,5 milyondan fazla fotoğraf arşivleyen 360 derece panorama sistemini yeni verilerle güncelliyoruz. Çorum’a ait verilerin güncellenmesi ve alanın genişletilmesi ile 230 bin noktada 1,750 milyondan fazla fotoğraf, 750 km cadde ve sokak çekimi, 22 milyar lazer noktası ile 360 derece panorama sisteminde güncelleme yaptık.” dedi.

Yabacıoğlu: Sistem büyük bir kolaylık sağlıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Yabacıoğlu, “750 km sokak ve cadde lazerle tarandı, koordinatlandı ve ölçü alınabilir hale geldi. 22 milyar lazer noktası bulunan sistemde ilimize ait 360 derece hareket kabiliyetine sahip resimlerle, birimlerimize ve halkımıza yardımcı olması için görsel bir çalışma oluşturuldu. Mevcut veriler sistem üzerinde sayısallaştırılıyor daha ayrıntılı bilgilerle desteklenerek görsel hale getiriliyor. Vatandaşlarımız Çorum Belediyesi`ne gelmeden arsasının imar durumunu, uydu görüntüsünü ve 360 derece panorama fotoğraflarını internet üzerinden rahatlıkla görebilmektedir. Bu sistem ayrıca içerisinde bulunan tarihi yerlerin çekimleri ile de şehrimizin tanıtımı açısından da büyük önem arz etmektedir. İnsanlar artık gezecekleri şehirleri güncel durumlarına bakarak gezmektedirler. Özellikle tarihi ve kültürel özelliğe sahip mekanların bu sistemle izlenebilir olması Çorum`un tanıtımı açısından çok önemli. Tarihi mekanlarımız Çorum`un kültürel zenginliğini, tarihi derinliğini yansıtan yerler. Bu bakımdan, yapılan çalışmanın faydalarından biri de budur. Bizlerde sistemimizde belirli periyotlar halinde güncellemelerimize devam edeceğiz. 2015 yılı son verilerinin çekimleri yapıldı. Sistem yüklemesi devam ediyor. Ağustos ayının başından itibaren faaliyete geçecek” diye konuştu.