32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

3. MANŞET TURNUVASI’NDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

28 Kasım 2012 Çarşamba

Belediyemiz tarafından Altın Hamle Gençlik Kulübü ile birlikte düzenlenen 3. Manşet Satranç Turnuvası`nda dereceye girenlere ödülleri verildi. 24-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 250 sporcu katıldı. Büyükler kategorisinde birinciliği Azerbaycan`dan Ramiz İmamverdiyev kazanırken 14 yaş altı kategorisinde Ali Kaan Özçelik, 10 yaş altı kategorisinde ise Ertan Kaplan birinci oldu.

NFK Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilen ödül törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, MHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşkın, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki gün süren yarışmanın ardından Büyüklerde Azerbaycan’dan katılan Ramiz İmamverdiyev birinci, Cengiz Keleş ikinci, Ali Bülent Özveren üçüncü, Alber Kadir Zor dördüncü, Vedat Ali Çetinkaya da beşinci oldu. 14 Yaş altı kategorisinde ise Ali Kaan Özçelik birinci, Azerbaycan’dan katılan Faig İmamverdiyev ikinci, MustafaEmir Yılmaz üçüncü, Azerbaycan’dan katılan Ülker Hasanzade dördüncü, Vildan Gökçe Dördüncü de beşinci oldu.

10 Yaş altı kategorisinde ise Ertan Kaplan birinci, Ulviye Yaren İşler ikinci, Kadir Kerim Kolağası üçüncü, Adem Mansur dördüncü, Emre Akdaş da beşinci oldu.

Ödül töreni öncesi açış konuşması yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, satranç turnuvasını gelecek sene Türk Dünyası Satranç Turnuvası olarak yapmayı düşündüklerini söyledi. Sporla uğraşan tüm insanların topluma daha faydalı bireyler olduğunu belirten Başkan Külcü, “Bugün burada gezerken evlatlarımızı cıvıl cıvıl, heyecan içerisinde gördüm. Çocuklarımızın kendilerine ve etrafına faydalı bir çocuk olarak yetiştirilmesi sizlerin elinde.”; dedi.

Çocuklarımıza bizi biz yapan değerleri, Türk Milletini diğer milletlerden ayıran milli, manevi ve ahlaki ne kadar değerimiz varsa onları öğretmek için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak yapmış olduğunuz bütün faaliyetlerin, bütün etkinliklerin ana teması budur. Biz bu merkezleri evlatlarımızı yarınlarımıza daha iyi hazırlamak için kurduk. Yarın ülkemizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı çocuklarımızı, ama yarının büyüklerini buralarda olabildiğince donanımlı bir şekilde hazırlayalım diye kurduk.

Eğer biz yeniden güçlü bir millet olarak tarih sahnesinde var olmak istiyorsak evlatlarımızı geleceğe iyi hazırlamak durumundayız.”; dedi.