3. Kitap ve Kültür Günleri başladı

16 Mayıs 2013 Perşembe

Belediyemiz ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi`nin ortaklaşa düzenlediği “3. Kitap ve Kültür Günleri”; başladı.

Hürriyet Meydanı’na kurulan kitap fuarının açılışı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Başkan Yarımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından yapıldı.

Belediye Başkanı Külcü açılışta yaptığı konuşmada, Çorum`da ilim ve kültür hayatının gelişmesini önemsediklerini dile getirerek, medeniyetlerin en büyük mücadeleyi cehaletle verdiğini, İslam medeniyetinin umut arayanlara umut, ışık arayanlara ışık olduğunu belirtti.

Başkan Külcü, Türkiye’ye yakın birçok ülke de ecdadın elinden, dilinden sudur etmiş eserlerin, kitapların üstünde olduğunu bildiklerini ifade ederek “Sofrasında herkese yer vermiş bir millet olarak insanların aslında ülkeleri değil de gönüllerini fethetmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet nasıl İstanbul’u fethettiyse Akşemsettin de gönülleri fethetmiştir”; dedi.

Kitap fuarlarının, kentteki okuma etkinliğinin artması için iyi bir araç olduğunu ifade eden Başkan Külcü, Çorum’da düzenlenen kitap fuarı sayısının da arttırılacağını bildirdi.

Çorum firmalarının yanı sıra, 40 firmanın katıldığı ve 32 standın bulunduğu fuar 25 Mayıs’a kadar devam edecek dedi.