3. Hitit Koşusu kayıtları başladı

11 Mayıs 2017 Perşembe

Belediyemizin düzenlediği ve her yıl prestiji artan bir koşu organizasyonu olan Geleneksel Hitit Koşusunun bu yıl üçüncüsü düzenlenecek.

Türkiye ve Dünya çapında önemli bir yer edinen Geleneksel Hitit Koşusu’nun 14 Mayıs 2017 Pazar günü koşulacağını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Koşu, 10 km genel klasman, 10 km Türk sporcu, veteranlar ve 3 km Halk Koşusu olmak üzere 4 klasmanda koşulacak. Bu klasmanların her birinde ve Halk Koşusunun yaş gruplarında ilk üç dereceye giren bayan ve erkek sporculara madalya ve nakit ödül verilecek. Biz Hitit Koşusu’nun ilkini yaparken Türkiye ve dünyada spor camiasında yer bulacak bir spor faaliyeti olmasını arzulayarak bu işe başladık. İlkini yaptık Türkiye’de yankı bulan bir koşu organizasyonu oldu. İkincisinde ise dünya atletizm çevrelerinde yankı bulan, uluslar arası atletizm camiası tarafından taktir edilen bir organizasyon oldu. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz ve ilk iki yıla göre daha fazla katılımın olduğu, daha geniş çaplı, kalitenin bir çıta daha üste çıktığı bir organizasyon olacak.” dedi.

Geleneksel Hitit Koşusu’na başvuracak atletlerin ve Çorumluların 13 Mayıs 2017 Cumartesi gününe kadar www.hititkosulari.org internet adresi üzerinden kayıt yaptırabileceklerini belirten Başkan Külcü, Halk Koşusu Klasmanında

“Şampiyonaların ev sahibiyiz”
Herkes için spor sloganıyla yola çıkarak Çorum’u herkesin spor yapabileceği spor salonları, mahalle sahaları, parklar ve spor alanları ile donattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bunlarla yetinmeyip Çorum’da önemli organizasyonlara ev sahipliği yaparak Çorum’u ulusal ve uluslararası spor camiasında adından söz ettiren bir şehir haline getirdiklerini söyledi.

Başkan Külcü, “Çorum’da hangi spor dalına el attıysak hamdolsun yüzümüzün akıyla işin üstesinden geldik. Yaptığımız her organizasyonda biraz daha tecrübe kazanarak bir fazlasını Çorum’a getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar Çorum’da gerçekleştirdiğimiz büyük organizasyonlar arasında Hitit Rallisi, Geleneksel Hitit Koşusu, Uluslararası Satranç Turnuvası, Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası, Geleneksel Yağlı Güreşler, Türkiye Oryantiring Şampiyonası, trap yarışmaları Geleneksel At Yarışları gibi organizasyonlar var. Bunlarla da yetinmeyip her geçen gün bu organizasyonları yapabilme becerimizi, tecrübemizi artırarak yeni organizasyonları da Çorum’a getirme gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi ve Çorum’un ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için gerekli imkanlara sahip bir şehir olduğunu vurguladı.