3. Dahi Beyinler Akıl Oyunları Yarışması başladı

15 Ocak 2016 Cuma

Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Çorum`da 473 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin katılacağı akıl oyunları yarışması başladı. Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`nde yapılacak yarışmanın açılışına Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük katıldı.

İl Mili Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bugün 3. Dahi Beyinler Akıl Oyunları Yarışmasının`nın açılışını yapıyoruz. Eğitimin esas hedefi öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan ve kötü davranışlardan korumak ve topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmektir. Böyle etkinliklerde bu amaç doğrultusunda yapılıyor. Burada yarışacak 36 okuldan 473 öğrencimizin her birine başarılar diliyorum.”; dedi

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`de yarışmaya katılan çocuklara başarılar diledi. Gül, Haziran ayının 2. haftasında bu yarışmanın 4.sünün yapılacağı müjdesini verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Büyük ve Belediye Başkan Yardımcısı Gül, çocuklarla satranç oynadı.

Öğrencilerin okullarını temsil edecekleri yarışma 4 gün sürecek. 36 okuldan 473 öğrenci, satranç, becerikli yapılar, hedef 5, akıllı kareler, ribisk race, q-bitz, t-tangram ve mangala olmak üzere toplamda 8 branşta yetenek ve becerilerini ortaya koyarak kıyasıya mücadele edecek.