3. Akıl Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

19 Ocak 2016 Salı

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Dahi BeyinlerAkıl Oyunları YarışmasıÇorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Yarışmada,22 ilkokul 267 öğrenci, 14 ortaokul 206 öğrenci olmak üzere toplam 36 okul ve 473 öğrencinin mücadele ettiği yarışmada dereceye giren öğrenciler düzenlenen programda ödüllerini aldı.

Kent merkezindeki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında satranç, becerikli yapılar, hedef 5, akıllı kareler, rubiskrace, q-bitz, t-tangram ve mangala kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle verildi. Ödül törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, yarışmaya katılan okulların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin gençliği olduğunu vurgulayarak “Yapılan bu yarışmalar bugün itibariyle iki çocuğun veya iki okulun arasındaki bir yarışma gibi görülüyor. Aslında yapılan bu yarışmalar, bu küçük etkinlikler çocuklarımızın önümüzdeki on yıllarını etkileyecek olan, onların hayatları ile beraber yaşadıkları sosyal çevrenin, şehrin ve bir bütün içerisinde ülkenin geleceğini belirleyen faaliyetlerdir.” dedi.

Yarına güvenle bakıyoruz

Çorum Belediye’nin gençlere yönelik yaptığı yatırımlarının Çorum gençliğine yön verdiğini, herkesin Belediyeye ait gençlik merkezlerini gezip görmesi gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ülkemizin yarınları olan çocuklarımızın okullarından arta kalan vakitlerini temiz ve güvenli ortamlarda kendilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Belediyemize ait gençlik merkezlerimizde milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişen gençlerimiz sayesinde yarınlara güvenle bakıyoruz.” dedi.

Başkan Külcü, gençlik merkezleri sayesinde geleceğe güvenle baktıklarını dile getirerek gençlik merkezlerinin ilçelerde de açılmasını istediklerini, bu konudaki tecrübelerini ilçe yönetimleriyle paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.