23°C parçalı bulutlu

23°C parçalı bulutlu

28 başpehlivan, Anadolu’nun Kırkpınarı’nda güreşecek

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Belediyemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakaları 22 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 28 başpehlivanın katılacağı Çorum Belediyesi Yağlı Güreş müsabakalarında Recep Kara, Şaban Yılmaz, İsmail Balaban, Hasan Tuna, Serhat Balcı ve Osman Aynur gibi Kırkpınar başpehlivanları da güreşecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl düzenledikleri yağlı güreşlerin güreşseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek bu yıl da Türkiye`nin tanınmış güreşçilerini Çorum`a getireceklerini söyledi. Çorum Belediyespor bünyesinde kurdukları güreş takımı ile güreş sporunun Çorum`da tekrar canlandığını dile getiren Başkan Külcü, Çorumlu güreşçilerin ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde ettiklerini vurguladı.

Çorum`da güreş sporunun çok sevildiğini, güreş seyircisinin de her yıl düzenledikleri geleneksel yağlı güreşleri sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çorum halkını Türkiye`nin en iyi pehlivanları ile buluşturacağız. 28 başpehlivan ile birlikte yüzlerce pehlivan Çorum`da güreşecek. Tüm Çorum halkımız 22 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00`da Nazmi Avluca Spor Tesisleri`nde yapılacak olan yağlı güreşlere davetlidir.”; dedi.

Baş güreşlerde ödül 59 bin TL

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenecek Geleneksel Yağlı Güreşleri`nde toplam 134 bin TL ödül dağıtılacak.

Toplam 14 boyda güreşecek pehlivanlar 134 bin TL`lik ödülden pay alabilmek için kıyasıya yarışacak. Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özler, İsmail Akgöz, Abdullah Gözübüyüklü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Spor İşleri Müdürü Nadir Solak`ın tertip heyetinde yer aldığı geleneksel yağlı güreşleri dağıtılan ödül miktarı bakımından da bölgede yapılan en prestijli güreş müsabakaları arasında yer alıyor.