30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

2013’DE HALK OTOBÜSLERİNE ENGELLİ ASANSÖRÜ KONULACAK

24 Aralık 2012 Pazartesi

Değişimin insanın kendisinden başladığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kendisini değiştirmeyenin etrafını da değiştiremeyeceğini”; söyledi.

Anitta Otel`de gerçekleştirilen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) `İstişare Toplantısı`na katılan ve burada konuşma yapan Külcü, Türkiye`nin her alanda büyük değişim yaşadığını kaydetti.

Külcü, Türkiye`nin hangi tarafından bakılırsa bakılsın doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyine ekonomisinden, demokrasisine hukukundan sosyal yaşamına kadar her alanda kendisini yenileyen günün ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yapan tedbirler alan bir Türkiye ile karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

Külcü, “Eğer bugün toplu ulaşımın kalitesini konuşuyorsak burada görüldüğü gibi bir milli takım ifadesini gururla kullanıyorsak bu üretime yaptığımız yatırımdan ve istihdama yaptığımız yatırımdan kaynaklanmaktadır. Uluslararası ilişkilerle gerçekleşen ihracattan kaynaklanmaktadır bunların hiç birisi bir birinden bağımsız konular değildir”; dedi.

Türkiye`nin bugün hemen hemen 81 ilinin hepsinde yarım saatlik 40 dakikalık kara yolculuğu ile hava alanına ulaşmak mümkün olduğunu anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ulaşımla ilgili son 10 senedir Türkiye çok büyük bir değişimi büyük bir heyecan içerisinde yaşıyor. Bunu duble yollarından tutun Marmara`ya kadar, hızlı treninden tutun, hava yollarına kadar her alanda çok rahatlıkla müşahede etmek mümkün”; dedi.

Türkiye ulaşımda dünya standartlarının üstüne çıktığını belirten Külcü, “Dünyada sayılı ülkenin kullandığı hızlı tren teknolojisini bugün ülkesinde uygulamaya geçilmiş ve önümüzdeki 2023 vizyonuyla Türkiye`nin önemli bütün kentlerine ve bütün noktalarına ulaşmak hedefini koyan bir Türkiye var. Aynı şekilde duble yollarda bu heyecanı bu mutluluğu yaşıyoruz. Bazen haksız bir eleştiri olarak kabul ediyorum bazen denir ki duble yolla yapıldı asfaltı yapılamadı insanların araçlarıyla kafa kafayla gelip kaza yapmalarının ölümlerin önüne geçildi mi geçildi. Bir sonraki aşamasında da daha yüksek standartlı asfaltını yaparsın dün o yoktu bugün 16 bin, 17 bin kilometre duble yolunu yapmış 6 bin kilometrede 10 yıl öncesinde var 20 bin kilometreyi aşmış artık oto yolları tartışan bir Türkiye noktasına ne mutlu geldik.”; Şeklinde konuştu.

Çorum`da eski bir doku üzerinde hizmet verildiğini söyleyen Başkan Muzaffer Külcü, yeni yerleşimlerin ihtiyaçlara göre hazırlandığını ancak eski dokudaki sıkıntıların devam ettiğini belirtti. Halk otobüslerinin özelleşmesi ile birlikte belediyenin 2 adet otobüsü kaldığını anlatan Başkan Külcü, yeni yasa ile birlikte bu iki otobüse engelli asansörü yaptırıldığını 2013 de ise tüm halk otobüslerinde engelli asansörünün bulunacağını dile getirdi. Engellilere büyük kolaylık getirecek olan asansörlerin yasal süreç beklenmeden yaptırılacağını dile getiren Külcü, Çorum`daki toplu taşımacılığın diğer illere de örnek gösterildiğini söyledi.