26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

20 FARKLI BÖLGEYE MODERN SEMT PARKI

15 Kasım 2011 Salı

Belediyemizin sürdürdüğü park ve yeşillendirme çalışmaları kış aylarında da hız kesmiyor. Rüstem Eren Parkı`nın yeni baştan ele alarak modern hale getiren Çorum Belediyesi, Adliye Yanı, Hıfzı Veldet ve Bosna Parkı ve Vilayet önünde yenileme çalışmalarına da devam ediyor. Ayrıca şehrimizin değişik bölgelerinde 20 adet semt parkının yapımı da hızla sürüyor.

Yapımı devam eden semt parklarına çocuk oyun grupları, kum havuzu ve kauçuk zeminler, bank ve kameriyeler ve parkların yapıldığı semtlerin ihtiyacına göre fitness spor aletleri yerleştirilecek. Halkımızın sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi amacıyla birçok park ve yeşil alanda hazır bulunan fitness spor aletleri halkımız tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Yeni yapılacak olan semt parklarında büyüklükleri 120 ile 180 m2 arasında değişen Çocuk Oyun Grupları da yerleştiriliyor. Kauçuk kaplamalı zeminden oluşan çocuk oyun gruplarının yanı sıra kum havuzlarının da yer aldığı semt parkları çocuklarımızın güven içinde oyun oynayıp vakit geçirebileceği, ailelerin de huzur içinde oturup dinlenebileceği ağaçlarla gölgelendirilmiş, bol yeşil alanlı mekanlar da yer alıyor.