20. EMITT Fuarı Coşkulu Başladı

29 Ocak 2016 Cuma

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMİTT)`nın 20.`si büyük bir coşkuyla başladı. Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi bu yıl fuara “Hitit’ler Sizi Çorum’a Bekliyor” sloganı ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 12. Holde B1226 nolu stantta yerini aldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Turizm Sektörünü yakından takip ediyoruz. Bu sektör tedarikçileri ile 100 milyar dolarlık bir sektör ve bizim için önemli. Ben İnanıyorum ki bugün dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı 25.’si 30.’su düzenlenirken dünyanın en büyük turizm fuarı, İstanbul en iyi destinasyona sahip, Türkiye ise 80 milyon turisti ağırlayan bir potansiyele sahip olacak.” dedi ve bugün Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan terör olaylarını turizm rekabetinde koz olarak kullananlar bir gün gelir aynı terörün mağduru olurlar diye ekledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’de yaptığı konuşmada Türkiye’nin güney bölgesinde üç tane ilçede, küçücük noktalarda yaşanan terör olayının bir ülkenin güvenlik meselesine yorumlanamayacağına vurgu yaparak, “Bugün İstanbul, Londra kadar, en azından Paris kadar güvenlidir.” dedi.

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yabancı ülkelerden kültür bakanları ve temsilcileri, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve il valileri, belediye başkanları, yerli ve yabancı seyahat ve turizm firma temsilcileri ve çok sayıda ülke temsilcisi katıldı.

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük 5 fuarından biri olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nda bu yıl Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Beyaz Rusya, Fransa, İngiltere, İtalya, İran, Hırvatistan, Hindistan, Güney Afrika, Gürcistan, Karadağ, Kuveyt, Küba, Kore, Makedonya, Maldivler, Malta, Mauritius, Mısır, Moğolistan, Letonya, Lübnan, Özbekistan, Rusya, Slovenya, Seyşeller, Tayland, Tunus, Vietnam, Yemen ve Yunanistan vb. gibi 71 ülkeden 4550 katılımcı yer alıyor.

Türkiye`nin en vasıflı, dünyanınsa en iyi 5 Fuarından biri olarak gösterilen EMİTT Fuarı`nda Çorum standı da ziyaretçilerini bekliyor. Fuarda, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve beraberindeki heyet gelen ziyaretçileri kabul edecek. Çorum Standında ziyaretçilere, Çorum`un tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri anlatılacak, Çorum`un vazgeçilmezi olan taze kavrulmuş sıcak leblebi ikram edilecek.