2. KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Belediyemiz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap ve Kültür Günleri açıldı. 11-20 Mayıs tarihleri arasında Saat Kulesi yanında açık bulundurulacak olan Kitap ve Kültür Günleri `ne Çorumlular oldukça yoğun ilgi gösteriyor.

2. Kitap ve Kültür Günleri`nin açılışı için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin Türkiye`ye örnek teşkil eden altyapı ve diğer belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel olaylara da ağırlık verdiğini vurguladı. “Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş ve Pir Sultanlar bu toprakların imarının sultanlarıdır. Onların öğütleri çalışmalarımızı şekillendiriyor”; diyen Başkan Külcü, medeniyetlerin en büyük mücadeleyi cehalete karşı verdiğini söyledi.

Türk medeniyetinin umut arayanlara umut, ışık arayanlara ışık olduğunu dile getiren Külcü, “Belediyecilik altyapı veya fiziki mekanlardan ibaret değil. Fatih Sultan Mehmet yöneticilerine fethedilen yerlerin imarı kadar gönüllere de girilmenin önemini söylemiştir. İnsanların gönül dünyasına da ulaşılmalı. Gönüllere ulaşmadığınız müddetçe fiziki mekanlarla kalıcı olamazsınız. Bu gerçekler doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu fuarda bu etkinliklerimizden birisidir.

Bunları yaparken temel işlerimizi de aksatmıyoruz. İnşallah 1,5-2 ay içerisinde terminalinden, stadına kadar pek çok alanda birçok temel atarak yatırımları kısa sürede bitireceğiz. Bu toprakların millete gerçek vatan olması sadece savaşan askerlerle olmadı. Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş ve Pir Sultanlar bu toprakların imarının sultanlarıdır. Onların öğütleri çalışmalarımızı şekillendiriyor”; dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık da yaptığı konuşmada Allah`ın insanoğluna ilk emrinin “oku”; olduğunu hatırlatarak, programa katılanlardan faydalı her şeyi okumalarını istedi. Konuşmasında İslam dininin okumaya ve bilgiye verdiği önemden bahsederken bu etkinliğin buna katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını Başkan Külcü, Müftü Mehmet Aşık ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve beraberindekiler stantları gezdiler.

Kitap ve Kültür etkinlikleri kapsamında Hürriyet Meydanı`nda düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Amasya Müftüsü İsmail İpek, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve Alper Zahir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.