2. Geleneksel Hitit Koşusu'na ilgi yoğun oldu

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Belediyemiz tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Hitit Koşusu değişik kategorilerde toplam 1600 sporcu koştu. 10 km’lik koşuda ise 150 sporcu yarıştı. Erkeklerde 17 yabancı uyruklu atletin yarışı sonunda Moses Too birinciliği kazanırken bayanlarda ise Yasen Can birincilik ödülünün sahibi oldu. Bu kategoride birinci olanlara beşer bin lira ödül verildi. Yarış sonunda ise dağıtılan toplam ödül miktarı 50 bin lira oldu.

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Hitit Koşusu dün yoğun bir katılımla yapıldı. Zaman zaman yağmur altında yapılan yarışlara 1600’ün üzerinde sporcu kayıt yaptırırken en büyük mücadelenin olduğu 10 bin metre yarışında 17 yabancı uyruklu atletin arasında birinciliği Moses Too kazandı.

Dün Belediye önünde saat 10’da verilen start ile başlayan yarışlara protokol üyeleride tam kadro katıldılar. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Zeki Gül, BESYO Müdürü Faruk Yamaner, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinden büyük bir bölümü ile Atletizm Federasyonu Başkan vekili Yasin Taş ile çok sayıda davetli katıldı.

10 bin metre bayanlarda birinciliği Yasen Can kazanırken Sanem Eser ikinciliği Ümmühani Karaçadır üçüncü Elif Tozlu ise dördüncülüğü kazandı. Aynı kategoride erkeklerde ise Moses Tooo birinci olurken Gateye Fisseha ikinci, Kefyalen Deja Burisu üçüncü Argaçhew Assefe Tola dördüncülüğü kazandı.

3 km halk koşusunda bayanlarda 12-14 Yaş’ta 1. Aybüke Koca 2. Figen Derinöz üçüncü Zeynep Fatma Daylan. 15-18 Yaş 1. Kübra Yılmaz, 2. Kumru Çürük, 3. Emine Tüfekçi. 19-30 Yaş: 1. Aysun Ediş, 2. Sedanur Uçan, 3. Sifa Yılmaz. 31-39 Yaş: 1. Elif Uslu, 2. Emine Çakmak, 3. Irmak Deniz Özpamuk. 40-49 Yaş: 1. Kader Tokgöz, 2. Nezaket Çetinkaya, 3. Melahat Çorlu.

Erkeklerde 12-14 Yaş: 1. Şeref Bekmezci, 2. Murat Cihan Derin, 3. Enes Fındıkcı. 15-18 Yaş: 1. Muhammet Çelebi, 2. Tarık Demir, 3. Mehmet Akın. 19-30 Yaş: 1. Hüseyin Gönül, 2. Abidin Canbaşoğlu, 3. Kudbeddin Abay. 31-39 Yaş: 1. Ömür Soytemiz, 2. Halil Özsoy, 3. Mehmet Darıcık. 40-49 Yaş: 1. Abdullah Yılmaz, 2. Hasan Öztürk, 3. Serdar Engin Kızıldar. 50-59 Yaş: 1. İrfan Özer. 2. Veli Singer, 3. Atilla Ortakçı. 60 Yaş Üstü: 1. Kemal Topgül, 2. Adem Öztürk, 3. Mustafa Alış.

Yapılan yarışmalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara toplam 50 bin lira ödül dağıtıldı. 10 km yarışında birinci olanlara beş bin ikinci olanlara dört bin, üçüncü olanlara üç bin dördüncü olanlara ikibin, beşinci olanlara bin, altıncı olanlara 900, yedinci olanlara 800, sekizinci olanlara 700, dokuzunculara 600 onuncu olanlara ise 500’er lira ödül verildi. Ayrıca halk koşusunda kategorilerinde birinci olanlara 500 ikinci olanlara 300 üçüncü olanlara ise 200 lira ödül verildi.

Yağışlar sırasında aralıklı olarak devam eden yağmura rağmen sporcuların kıyasıya mücadelesi büyük alkış oldu. Değişik kategorilerdeki yarışlara ailece katılan ve ter dökenler ortaya oldukça renkli görüntüler çıkardılar.

Yarışmaların ardından düzenlenen törenle kategorilerinde dereceye giren tüm sporculara madalya ve para ödülleri verildi Ayrıca tüm katılımcılara Çorum Belediyesi tarafından tşört, şapka ve meyve suyu ikram edildi.