2. Geleneksel Hitit Koşusu 15 Mayıs’ta

3 Mart 2016 Perşembe

Belediyemiz tarafından ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Hitit Koşusu geleneksel hale geliyor. Kapsamı genişleyerek ulusal hale gelen Hitit Koşusu bu yıl 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak.

Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan ve büyük ilgi gören Hitit Koşusu bu yıl daha geniş kapsamlı yapılacak. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin şehirde sporun tabana yayılması ve her yaştan vatandaşın spor yapma imkanı bulabilmesi amacıyla önemli çalışmalar yaptığını belirterek “Bu yıl 2.sini gerçekleştireceğimiz Hitit Koşusu da spor organizasyonlarımızın en önemlilerinden bir tanesi. Biz Çorum Belediyesi olarak şehrimizde sporun yaygınlaşması için bu doğrultuda her parka koşu parkuru yaptık. Sporcularımıza ve gençlerimize yönelik spor malzeme yardımlarımız, spor alanları oluşturma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”; dedi.

Hitit Koşusu`nun bir ayağının halk koşusu diğer ayağının da genel klasman koşusu olarak iki ayağı olduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Henüz koşunun duyurusunu yapmadık ama şu ana kadar yüzlerce başvuru oldu. Türkiye`nin dört bir yanından yarışla ilgili bilgi almak için arkadaşlarımızı arayıp bilgi alıyorlar. İnşallah Hitit Koşusu bu yıl daha coşkulu geçecek. Şehrimizi bu tür spor organizasyonları ile birlikte spor merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 15 Mayıs`ta düzenleyeceğimiz Hitit Koşusu`na Türkiye`nin 81 ilinden koşucuları ve atletizm severleri bekliyoruz”; dedi.