2. Cami çocukları spor oyunlarında mücadele devam ediyor

11 Ağustos 2017 Cuma

Belediyemiz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Cami Çocukları Spor Oyunlarında mücadele devam ediyor. Kur’an kurslarına gelen çocuklar hem dini bilgiler öğreniyor hem de oyunlara katılarak hoş vakit geçiriyor.

Çorum genelindeki 30 camiden 509 öğrencinin katıldığı 2. Cami Çocukları Spor Oyunlarında çocuklar dart, satranç, masa tenisi ve futbolda kıyasıya mücadele ediyor.

Spor oyunları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, geçen yıl 18 camiden 216 çocuğun oyunlara katıldığını bu yıl ise 30 camiden 509 çocuğun spor oyunlarına katıldığını söyledi. Bu yıl kız çocuklarının da ilk kez mücadele ettiğini söyleyen Yabacıoğlu, kızların satranç, masa tenisi ve dart branşlarında yarıştıklarını belirtti. Yabacıoğlu, “Futbol turnuvasına katılan 31takımdaki 372 öğrencimize forma, ayakkabı, tozluk, tekmelik ve kaleci eldiveninden oluşan malzemeleri hediye ettik. Mehmetçik Parkı ve Şehitler Parkı’nda bulunan halı sahalarda futbol maçları yapılıyor. Takımlar kıyasıya mücadelelerini sürdürüyor. Cami çocukları spor oyunları sonunda dereceye giren 96 kişiye ödülleri düzenleyeceğimiz törenle takdim edeceğiz.” diye konuştu.
Cami çocukları spor oyunlarından çok memnun
Spor oyunlarına katılan cami çocukları katıldıkları branşlardaderece elde etmek için ter döküyor.

Futbol Turnuvasına katılan gençlerden Ersen Körüklü ve Mahmut Eren Güler,böyle bir organizasyon düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Maçlarımız çok eğlenceli geçiyor. Güneşin altında zorlanıyoruz ama bu turnuvadan dolayı çok mutluyuz. Belediyemize ve Belediye Başkanımıza bu imkânları bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.