2 bin öğrenciye kışlık kıyafet yardımı

15 Kasım 2017 Çarşamba

Çorum Belediyesi, şehir merkezindeki okullarda eğitim gören, ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kışlık kıyafet hediye edecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü dün Gıda Bankası’nda düzenlediği basın toplantısında yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader ve Gıda Bankası çalışanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Muzaffer Külcü, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kaban ve bot hediye edeceklerini söyledi.

Her yıl dini bayramlarda kıyafet yardımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Külcü, kış döneminde de çocukların giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Külcü, “2014 yılında yetimler ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik bir yardım kampanyası düzenlemiştik. Peygamber Efendimiz’in yetimliğinden ve doğum yılından esinlenerek 571 yetim ve öksüz çocuğa bayramlık hediye ederek sevindirmiştik. Muhtaç ailelere sahip çıkma duygusuyla başlattığımız bu yardım çalışması kapsamında sonraki yıllarda sayıyı artırdık. 1571’den 3 binlere ulaşan bu yardımı daha sonraki dönemde bayramlık ve kışlık olmak üzere iki kısma ayırdık. Bu kapsamda 2 bin çocuğumuza kışlık kıyafet yardımı yapıyoruz. Hediyelerimizi çantalarıyla birlikte okul idarelerine teslim edeceğiz ve bu şekilde çocuklara ulaştıracağız” dedi.

‘16 BİN 500 ÇOCUĞU SEVİNDİRDİK’

Hazırladıkları kışlık giysilerin mahalle muhtarları, okul idareleri ve Sosyal Hizmetler Kurumları’nca tespit edilen ailelerin çocuklarına teslim edileceğini anlatan Başkan Külcü, “Şu ana kadar toplamda 16 bin 500 evladımıza kıyafet hediyelerimizi takdim ettik” diye konuştu.

“Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” diyen Külcü, Çorum halkına çağrıda bulunarak, “Aç, açık, ihtiyaç sahibi kim varsa hemşehrilerimiz Belediyemize bildirsin. Biz de taşıdığımız emanetin gereğini yerine getirip ihtiyaçlarını giderelim” ifadelerini kullandı.

GIDA BANKASI’NDAN 4 MİLYON TL’LİK YARDIM

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gıda Bankası’ndan ihtiyaç sahiplerine her yıl 30 bin defa yardımda bulunduklarını kaydetti.

Yapılan yardımların toplam tutarının 4 milyon TL civarında olduğunu belirten Külcü, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik alanında taşıdığımız sorumluluğun gereği olarak büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz.

Gıda paketi dağıtıldığı günlerde yılda 2 bin aileye ulaşılıyordu. Bizse Gıda Bankamız aracılığıyla yılda bu rakamı 30 binin üzerine taşıdık. Sayısal büyüme ile birlikte işin niteliği ve yardım kalitesi de arttı. Sağ elin verdiğini sol el bilmesin mantığıyla 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz Gıda Bankası büyük bir memnuniyete vesile oldu. Görevlilerimizce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileler ve mülteciler, her ay Gıda Bankamız’a gelip tıpkı marketten alışveriş yapar gibi 200 farklı gıda ürününden ihtiyaç duyduklarını alıp evlerine dönüyorlar.”

Basın açıklamasının ardından ihtiyaç sahipleriyle sohbet eden Başkan Külcü, Gıda Bankasından ayrıldıktan sonra Kubbeli Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Foto Galeri