1995 gazeteleri ile geçmişe yolculuk

12 Ocak 2017 Perşembe

Belediyemiz tarafından organize edilen ve 1995 yılında Çorum’da basılan yerel gazetelerin manşetlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Sanat Galerisi ve Müzesi’nde açılan sergide Çorum Hakimiyet, Çorum Haber, Çorum Lider, Merhaba ve Yenigün Gazetelerinin manşetleri yer alıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan, TV19 Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergi öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

Basın 15 Temmuz`da gücünü gösterdi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, basının demokrasilerde önemli bir görevi üstlendiğini belirterek 15 Temmuz darbe girişiminde bunun çok net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

Basının demokrasilerde yasama yürütme ve yargının ardından 4’üncü güç olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Burada da basının üzerine özel bir görev düşüyor. En yakın tarihte 15 Temmuz darbe girişimini gördük. Basının adeta toplumun çimentosu mesabesinde bir fonksiyonu var. Basın isterse birleştiriyor, yanyana getiriyor, adeta bir milleti yeniden diriltiyor. Ama öbür taraftan da ayrıştırmak istediğinde kavga ve kargaşa istediğinde ise bunu da çok güzel yapabiliyor. 15 Temmuz akşamı biz bir yandan millet olarak ‘nasıl millet olunur’ bütün dünyaya bunun dersini verirken öbür yandan da o gün bütün gazeteler ve televizyonlar milletle beraber olmanın devlete millete sahip çıkmanın çok asil bir örneğini ortaya koymuşlardır. Cumhurbaşkanımız çağrısını bir televizyon kanalından yapmıştır. O televizyon kanalına da sosyal medya aracılığı ile ulaşmıştır. Bunu elbette ülkenin birliğine bütünlüğüne kastedenlerde bildikleri için ilk olarak Türksat’a TRT’ye ve CNNTürk’e gittiler. Millette gitti ve onlardan buraları geri aldı. İşte bu noktada basın camiamızın bir sorunluluğunun olduğuna inanıyorum” dedi.

Sergi açılışında konuşma yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye gazetecilere verdiği önem ve gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Muzaffer Külcü ve beraberindekiler sergiyi gezdiler.