23°C az bulutlu

23°C az bulutlu

180 HEKTARLIK ALANDA İMAR PLANI UYGULAMASI

28 Ocak 2013 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sebze Hali, Kamyon Garajı, Traktörcüler Sitesi ve Yeni Terminal inşaatında incelemelerde bulundu.

Çorum`un batısının bakir bir bölge olduğunu belirten Başkan Külcü, 4 yıllık görev süreleri içinde söz konusu alanda imar çalışması yürüttüklerini hatırlattı.

Sebze Hali, Kamyon Garajı, Traktörcüler Sitesi ve Terminal ile birlikte yeni İHL kampüsü, sosyal bilimler lisesi ve 600 yataklı hastane yatırımının bölgede yer alacağını belirten Külcü, Aşağı Sanayi Bölgesi`ni içine alan 180 hektar alanda uygulama imar planı yapıldığını, Mart ayında yapılacak Belediye Meclisi`nde gündeme alınacağını ifade etti. Külcü, “Gelecek 10 yıl içinde bu bölge Saat Kulesi ve Yazı Çarşı kadar önemli hale gelecek. Belki onlardan bir adım daha önde olacak.”; diye konuştu.