25°C parçalı az bulutlu

25°C parçalı az bulutlu

162 DÜKKAN 4 AYDA TESLİM EDİLECEK

4 Nisan 2011 Pazartesi

162 işyerinin yapımı için düğmeye basan protokol üyeleri, 4 ay sonra tamamlanması hedeflenen işyerlerinin esnafa hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de törende yaptığı konuşmada Çorum`a verdiği her sözün arkasında durduklarını belirterek, hiçbir zaman aldanan da, aldatan da olmayacaklarını söyledi.

Aşağı Sanayi Sitesi`nin kaldırılacağını dile getiren Külcü, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve oda başkanlarının da kendilerine destek verdiklerini belirterek, “Çorum`un kalkınmasına büyümesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum”; dedi.

Külcü, “Daha bir haftalık başkan iken ÇESOB Başkanımız Yalçın Kılıç ile buraları gezmiştik. Bugünlere kolay gelinmedi. Hemen her hafta toplantı yaptık. Hep bir şeyi sordular; “Bu dükkanları esnafa nasıl ucuza mal ederiz?”; Bu eserin ortaya çıkarılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siyasette de riskli konular seçim zamanından sonra konuşulurdu. Ama artık bu böyle değil. Biz seçimden önce tavrımızı ortaya koyduk. Seçim günü Aşağı Sanayi`nin Çorum için problem haline geldiğini, buranın kaldırılması gerektiğini söylemiştik. Bugün o iradeye kavuştuk”; diye konuştu.

Sanayinin bulunduğu bölgeye 40 metre genişliğinde 6 şeritli yol yaptıklarını hatırlatan Muzaffer Külcü, “Siz nereye gideceğinizi sordunuz? Biz de nereye isterseniz oraya yapalım dedik. Sebze Hali`ni de, ÇESOB Binasını da, sanayiyi de sırası geldikçe taşıyacağız. Biz niyetimizi açıkça ortaya koyuyoruz. Aldatan da aldanan da olmayacağız. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. 5 yılın sonunda hakkını sahiplerine teslim edecek, yeniden göreve talibiz diyeceğiz”; şeklinde konuştu.

Çorum için büyük projelerinin olduğunu anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni terminalin projesinin tamamlandığını, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi.

Oto Tamirciler Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet de Çorum`un gelişiminin yeni planlamayı kaçınılmaz kıldığını belirterek, bunun sonucunda da yıllardır bir sorun olarak ortada duran ve kimsenin dokunmaya cesaret edemediği `Aşağı Sanayi` sorunun artık çözüm yoluna girdiğini söyleyerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 162 işyerinin temeli AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç tarafından atıldı.