15 Temmuz şehitleri, Erbakan ve Yazıcıoğlu’na vefa

4 Ekim 2016 Salı

Belediyemiz, Çorum\’da bazı cadde ve tesislere 15 Temmuz şehitleri ile Eski Başbakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Şehit Muhsin Yazıcıoğlu\’nun isimlerini verdi.

\r\n

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, isimlendirme çalışması ile ilgili verdiği bilgide, 15 Temmuz şehitlerini, gazilerini unutmayacaklarını ve unutturmayıp geleceğe taşıyacaklarını belirtti ayrıca Başkan Külcü iki devlet adamı olarak andığı Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu\’nun da isimlerinin yaşatılacağını müjdeledi.

\r\n

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısında alınan karara göre isimler ve verildiği noktalar şu şekilde sıralandı; Çevre Yolu civarında yapılan Erkek Hafızlık  Kur\’an Kursu\’na Şehit Erol Olçok Kur\’an Kursu ismi verildi. Çevre Yolu üzerinde yapılan spor salonuna Şehit Abdullah Tayyip Olçok ismi verildi.

\r\n

Mevlana Cami yanındaki Kur\’an Kursu\’na Şehit Mustafa Avcu\’nun ismi verildi. Çatalhavuz 2. Sokak\’ta bulunan Kur\’an Kursu\’na Şehit Ali Karslı\’nın ismi, Abdibey Camii bahçesine inşa edilen Kur\’an Kursu\’na halen yoğun bakımda tedavisi devam eden 15 Temmuz\’un kahraman gazisi Turgut Aslan\’ın ismi, Farabi Caddesi\’ne yapılan parka Şehit Ömer Halis Demir\’in ismi verilirken, Hürriyet Meydanı\’nda yenilenen Hürriyet Parkı\’na da 15 Temmuz Hürriyet Parkı ismi verildi.

\r\n

Ayrıca milletin gönlünde müstesna yeri olan merhum devlet adamlarından Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu\’nun isimleri de yaşatılacak. Prof. Dr. Necmettin Erbakan\’ın ismi Akşemseddin Camii\’nden başlayıp, Hıdırlık mevkiine kadar uzanan caddeye Necmettin Erbakan\’ın ismi, Küçük Sanayi Sitesi\’ni Ankara Yolu\’na bağlayan yeni caddeye de karanlık bir suikastle şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu\’nun ismi verildi.