15 Temmuz O anlar fotoğraf sergisi açıldı

27 Eylül 2016 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen ve 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri ve Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) üyeleri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz O An`lar”; konulu fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Dün Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Gül: Çanakkele’de ki mücahitleri gibi mücadele ettiler

Açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, 15 Temmuz kalkışması ile ilgili ne kadar program yapılsa az olduğunu ifade ederek, kendi milletine bu tür bir saldırıyı kimsenin yapamayacağını ve olaylar karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi.

15 Temmuz tarihinde Çanakkale`de nasıl şehit verildiyse ülke savunması için de o şekilde şehitler verildiğini dile getiren Gül, FETÖ`nün bir maşa olduğunu ve Türkiye topraklarında gözü olan ülkeler tarafından kullanıldığını anlattı. Milletin darbeden yana değil, kendi asker ve polisinin yanında olduğunu gösterdiğini kaydeden Gül, “Silahla durdurulamayan tanklar bayraklarla durduruldu. Allah ülkemizi, milletimizi zevalden korusun. Bizlere tekrar o günleri yaşatmasın”; dedi.

Sergide Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği’nin Çorum’da Demokrasi Mitinglerinde çekilen fotoğrafları da yer aldı.

‘Allah onları kahretsin’

Sergide demokrasi nöbeti sırasında torunu ile birlikte fotoğrafı çekilen Seyhan Eren isimli vatandaş ise, “Allah onları kahretsin, biz onları insan sanmıştık” diyerek işgal girişiminde bulunan hainlere tepki gösterdi.

Sergiyi gelenlere Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz bülteni ve demokrasi nöbetleri posteri hediye edildi. 15 Temmuz ve sonrasında yaşananların fotoğraflarından oluşan sergi 8 Ekim tarihine kadar açık kalacak.