15 Temmuz İçin Anı Defteri Açıldı

24 Temmuz 2017 Pazartesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi tarafından 15 Temmuz Hürriyet Parkı’nda vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşması için anı defteri konuldu.
Anı defterine önce Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ve MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne yönelik duygu ve düşüncelerini yazdı.
‘BU DEFTER SONRAKİ NESİLLERE KALACAK EN BÜYÜK HAZİNE’
Anı defterine duygu ve düşüncelerin yazılmasından sonra konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Necmeddin Kılıç, bundan böyle 15 Temmuz’un hafızalarda her geçen gün daha yer edeceğini söyledi. Bütün Çorum halkının deftere katkıda bulunmasını isteyen Vali Kılıç; “Duygularımızı, düşüncelerimizi ve o gün yaptıklarımızı bir sonraki nesile taşımak için 15 Temmuz’u anma faaliyetleri kapsamında Cumhurbaşkanımızın talimatları ile anı defteri hazırladık. Bu defter bizden sonraki kuşaklara kalacak çok kıymetli bir hazine olacak. Deftere bütün vatandaşlarımızın katkıda bulunmasını ve o güne ait anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaşmasını bekliyoruz. ” dedi
Protokol üyelerinin 15 Temmuz Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazmasının ardından vatandaşlar da o güne ait anı, duygu ve düşüncelerini deftere yansıttı.
Herkesin duygu ve düşüncelerini paylaşabileceği anı defteri 16 Temmuz’a kadar 15 Temmuz Hürriyet Parkı önünde sergilenecek.