15.000 öğrenciye tatil kitabı

19 Haziran 2013 Çarşamba

Belediyemiz, 2009 yılından beri sürdürdüğü tatil kitabı dağıtımını bu yıl da devam ettirdi.

İlk ve ortaokul öğrencilerine 15.000 tatil kitabı hediye eden Çorum Belediyesi, kitapların dağıtımı için 75. Yıl İlkokulu ve Sakarya İlkokulu’nda program düzenledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in de yer aldığı tatil kitabı dağıtımı programında konuşan Başkan Külcü, tatil kitabı dağıtımının 5 yıldır devam ettirildiğini, gerek kültürel ve sosyal etkinliklerle gerekse de bu tür etkinliklerle sosyal belediyecilik alanında da iddialı olduklarını belirtti.

2009 yılında sadece son sınıflara kitap hediye ettiklerini belirten Başkan Külcü, “Bu sene 15 bin kitap bastırdık. Bunların bir kısmı köy okullarında dağıtılıyor. Toplamda 5 sezonda 62.500 adet kitap dağıtıldı. Bu bizim için çok önemli” dedi.

Hayatın hiçbir döneminin boş zaman olmadığını kaydeden Külcü, amaçlarının çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. Çocukların yaz tatili dönemi boyunca televizyon, internet gibi aletlerle vakit geçirmemelerini belirten Külcü, velilerin çocuklarına sahip çıkarak, bol bol kitap okutmaları gerektiğini söyledi.