1 yıllık su rezervimiz var

25 Mart 2015 Çarşamba

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı, Çorum Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy’u kabulünde su ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumluları rahatlattı. Külcü, “Şuan itibariyle bir yıl yetecek kadar su rezervimiz var.”dedi.

Son yağışlarla birlikte 7,5 milyon metreküp içme suyu bulunduğunu, ayrıca mevcut kuyular vasıtasıyla yer altı su kaynaklarından şehrin günlük su ihtiyacının % 60`ını karşıladıklarını anlatan Başkan Külcü, “Tüm kaynakları esas aldığımızda toplam bir yıl yetecek içme suyumuz mevcut.”;dedi.

Külcü, “Koçhisar projesi yapım ihalesi tamamlandı. Oradaki çalışmanın 480 gün içerisinde tamamlanması bekliyoruz. Yine Koparan Deresi`ne yönelik çalışmalar da tamamlanmak üzere.”; dedi.