31°C parçalı az bulutlu

31°C parçalı az bulutlu

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı

17 Eylül 2021 Cuma

Belediyemiz Sıfır Atık Projesi kapsamında hizmete sunduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Programın açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaarslan, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediyemiz Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin atıklardan oluşarak hazırlanan defile gösterisinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “İki kavrama dikkat çekmek istiyorum; bunlar emanet ve imtihan.  Rabbim bize birçok şeyi emanet etti. Emanet edilenlerden birisi de çevremiz. Rabbimizin bize emaneti olan çevremize sahip çıkmak zorundayız. Maalesef bu emanetlere sahip çıkmakta güçlük çekiyoruz. Hava bize emanet, su bize emanet, toprak bize emanet. Rabbimizin bu emanetlerine sahip çıkmadığımız için bugün küresel ısınmayı, iklim değişikliklerini, yangınları ve selleri yaşıyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi olarak birçok konuda güzel işler yaptıklarını anlatan Aşgın, “Çevreyle ilgili konular da bunlardan bir tanesi. Barış ve kardeşlik şehri olan Çorum’un en önemli özelliklerinden bir tanesi de temiz bir kent olmasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan Sıfır Atık Projesi de bizim için önemli bir vazife. Bu projeye Belediye olarak güçlü bir şekilde destek veriyoruz. 2020 yılında 36 bin 200 litre evsel yağı geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. Yine tonlarca atık pili toplayarak doğaya zarar vermeden geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. 2021’in ilk 8 ayında 5 bin kilo elektronik atık topladık. 430 ton inşaat atığı topladık. Tıbbi atık sterilizasyonu bizim için çok kıymetli. Geçtiğimiz günlerde 3 milyonluk yeni bir yatırımla buranın hacmini 750 kiloya çıkardık. Atıkların geri dönüşümü ile ilgili toplumda bilinç ve farkındalık oluşması çok önemli. Bunun için arkadaşlarımız okul okul, işyeri işleri gezerek eğitimler verdi. Sıfır Atık Projesi kapsamında inşa edilerek hizmete sunulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde 13 farklı atık değerlendirilerek çevreye zarar vermesi engelleniyor ve ekonomiye katkı sağlanıyor” şeklinde konuştu.

‘ÇORUM’DA GÖZ DOLDURUCU ÇALIŞMALARA İMZA ATILIYOR’

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan çevre ve doğayla ilgili yaptığı yatırım ve projelerden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı tebrik ederek; “Çorum’da göz doldurucu çalışmalara imza atılmakta. Hem yeşil alan varlığını artıran, hem toplumda ciddi bir bilinç oluşturma gayesi olan, yenilenebilir enerji yatırımları yapan, sıfır atık projesi kapsamında ciddi hamleler yapan konuya ciddi hakim olan bir belediyemiz var. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi

Sıfır atık projesinin dünyada takdir almış projelerden biri olduğunu kaydeden Karaaslan; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tüm yurtta yaygınlaştırılması hedeflenen bir geri dönüşüm hamlesi olarak nitelendirdiğimiz ama bir yaşam biçimini ifade eden sıfır atık projesi gerçekten son dönemde ülkemizde ortaya çıkarılmış ve dünyadan da takdir almış çok önemli projelerden biri. Çorum’da da bunun en güzel örneklerinden birini yaşamanın da memnuniyeti içerisindeyiz. Geçtiğimiz dönemde ülkemizde çok ciddi felaketler yaşadık. Ülkemizin belli bölgelerinde ama eş zamanlı çıkan yangınlarla birlikte hepimizin yüreği yandı. Kastamonu ve Sinop’ta arkasından sel felaketleri yaşadık. Hala bu tehditler devam ediyor. Şehirlerimiz karşı karşıya kaldıkları tehdidin bilincinde ve bundan sonra şehir yönetimi sadece alt ve üst yapı yatırımlarını doğru yapmaktan değil, aynı zamanda bu riskleri öngörebilen, bu riskler için önlem alabilen ve hızlıca bunları hayata geçirerek bu önlemlerle riskleri minimuma düşürebilecek bir belediyecilik anlayışını hakim kılmaz istiyoruz. Çevre dostu belediyecilik anlayışının en güzel örneği Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde görebiliriz.” şeklinde konuştu

‘BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR FAZ’A GEÇİYORUZ’

2002’den bu yana alt yapı ve üst yapı belediyeciliği, sosyal belediyecilik ardından yeni bir belediyecilik anlayışına geçtiklerini belirten Karaaslan,

“Belediyecilik anlayışında yeni bir Faz’a geçiriyoruz. Bu da çevreyle dost, doğayla dost, onu tüketmeyen, onu kullanırken bize bırakılmış bir emanet olarak bilinciyle hareket eden ve bununla ilgili yatırımları hayata geçiren bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Foto Galeri

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi törenle açıldı