Başlangıç Tarihi 27 Ekim 2024 Pazar 14:00
Katılım Koşulu Herkese Açık
Düzenleyen Çorum Belediyesi

Uçurtma Şenliği - Ödüllü Uçurtma Tasarım Yarışması

Belediyemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği uçurtma şenliğimize tüm halkımız davetlidir.

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI

1.    Yarışmaya 6-14 yaş (6-14 yaş dahil) aralığındaki herkes bir defa katılabilecektir.

2.    Yarışmaya sadece el yapımı kişiye özgün uçurtmalar katılabilecektir. Piyasada satışı yapılan hazır demonte malzemelerden imal edilmiş uçurtmalar değerlendirmeye alınmayacak ödüllerden faydalandırılmayacaktır.

3.    Yarışmaya her birey bir uçurtma ile katılabilecektir.

4.    Yarışmaya katılacak uçurtmalarda geri dönüşüm ürünlerinin kullanılması artı puanla değerlendirilecektir.

5.   Uçurtma yapımında çocuklar velilerinden veya öğretmenlerinden yardım alabilirler. (Uçurtmanın birlikte yapılmış olması esas alınacaktır.)

6.    Uçurtmalar şenlik günü saat 10.00-14.00 arası değerlendirmeye alınmak üzere teslim edilecektir. 14.00’dan sonra gelen uçurtmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

7.    Değerlendirmelerde en çok geri dönüşüm malzemelerden yapılmış olması, çocuğun katkısının fazlalığı, estetik görünümü, uçabiliyor olması, tasarımın kişiye özgü olması gibi konularında puanlama ile yapılacaktır.

8.    Yarışma sonucu uçurtma şenliği alanında açıklanacak ve ödülleri dağıtılacaktır.

9.    Yarışmaya katılan tüm uçurtmalar eser sahiplerine etkinlik sonrası aynı gün teslim edilecektir.