Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasın da İmar Planı Değişikliği Teklifi

11 Ekim 2024 Cuma

Çorum İli, Merkez İlçesi, Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasının plan değişikliği sınırları içerindeki kısmına yönelik olarak plan müellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi Belediye Meclisi'nin 04.10.2024 tarihli ve 112 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu imar planı 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince 11.10.2024 tarihinden başlamak üzere bir ay süre ile askı-çıkartılmış olup karar metni aşağıdadır.

Başkan, Çorum İli, Merkez İlçesi, Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasının plan değişikliği sınırları içerindeki kısmına yönelik olarak plan müellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi, İmar Komisyonu üyelerinden Ümit Kuyu ve Erkan Özbal’ın “ Mekansal planlar yapım yönetmeliğinin 23.maddesinde kamusal alanlara komşu olan bahçe mesafeleri en az 5 metredir. Bu madde gereğince CHP Komisyonunca uygun görülmemiştir. “ Şeklindeki yazılı şerhi ile İmar Komisyonumuzca yapılan incelemede;

Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasının plan değişikliği sınırları içerindeki alanların 3 ve 5 katlı konut, tick ve park alanı olarak planlı olduğu ve parseller üzerinde kısmen eski yapılaşmanın bulunduğu görülmektedir.

Teklif; Plan değişikliğine konu Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasının plan değişikliği sınırları içerisindeki parsellerin fonksiyon ve kat adetinde bir değişiklik yapılmadığı görülmekte olup plan notlarına;

-          Plan değişikliği sınırları içerisinde bulunan parsellerin park alanına değen cephelerinde yapı yaklaşma mesafesi uygulanmayacak olup, park alanına değen cephelerinde hiç bir şekilde balkon, pencere, giriş kapısı v.b. oluşturulamaz.

-          Binaların park alanına bakan cephelerinde park ile uyumlu olacak şekilde Mimari Estetik Komisyonu tarafından onaylanan cephe görseli uygulanmadan yapı kullanma izin belgesi düzenlenemez. Hükümlerinin eklendiği görülmektedir.

Şeklindeki İmar Komisyon Raporunu oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda; İmar Komisyonunca da uygun bulunan, Çorum İli, Merkez İlçesi, Yeniyol Mahallesi, 421 nolu yapı adasının plan değişikliği sınırları içerindeki kısmına yönelik olarak plan müellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı (UİP 191067941) değişikliği teklifi, 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince, Meclisce OY BİRLİĞİYLE onanmıştır.

İlgili Müdürlük

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

Kunduzhan Mahallesi, Farabi Caddesi, No: 22, Çorum Belediyesi Hizmet Binası B Blok, Kat: 3