Çorum Belediyesi e-ihale sistemine geçti

Belediyemiz, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik dolayısıyla 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa istinaden yapılan ihaleleri Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden e-ihale olarak yapacak.

Belediye Başkan Yardımcımız Lemzi Çöplü yaptığı açıklamada, “25.02.2011 tarihinde 27857 sayılı Resmi Gazetede Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği yayımlanmıştır. 19.06.2018 tarihli resmi gazetede ihalelerin elektronik ortamda yapılacağı hususu düzenlenmiştir. 01.06.2019 tarihinden itibaren de belediyemiz tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa istinaden yapılan ihaleler Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden elektronik ortamda teklif verme usulüyle yapılacaktır. İlk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze alınacak zemin kaplama malzemesi ihalesi e-ihale yöntemiyle yapıldı. 2 firmanın teklif verdiği ihale 2 oturum şeklinde gerçekleşti” dedi.

İhale sonuçları yine E-KAP üzerinden görülecek

Çöplü, “4734 sayılı Kamu İhale Kanununa istinaden yapılacak e-ihalelere katılmak isteyen firmaların Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerekli belgeleri sisteme yüklemeleri halinde ihalelere elektronik ortamda teklif sunabilecekler ihale sonuçlarını da yine Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden öğrenebilecekler” dedi.

28 Haziran 2019