Belediyemiz okul bahçelerinde temizlik ve bakım çalışması yaptı

Belediyemiz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okul bahçelerinde genel temizlik çalışması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Koronavirüs tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim kararıyla birlikte belediyemiz il genelinde bulunan okulların temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Uzun bir aranın ardından başlayacak yüz yüze eğitimler öncesinde belediyemiz, okulları yeni eğitim öğretim dönemine hazırlamak için seferberlik başlattı. Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatlarıyla Koronavirüs salgınının öğrencilere tehdit oluşturmaması için özellikle sınıflar özel temizlik maddeleriyle temizlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, yaz tatili boyunca kullanılmayan okul bahçelerinde ve çevresinde genel temizlik çalışması başlattı. Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için gerçekleştirilen temizlik faaliyetinde çöp ve atıklar toplanarak okul bahçeleri araçlarla temizleniyor.

“Bizler de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız”

Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Öğrencilerimiz uzun bir aradan sonra okullarına kavuşacak. Bizler de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Okullarımızda zillerinin tekrar çalacak olması, sınıfların ve okul bahçelerinin çocukların sesleri ile yankılanacak olması bizleri çok mutlu ediyor. Okullarımızı, gerçek sahipleri öğrencilerimiz için özenle hazırlıyoruz. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

06 Eylül 2021