Belediye dere yataklarını ve su kanallarını temizliyor

Çorum Belediyesi dere ve su kanallarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Son zamanlarda yoğun yağışlardan kaynaklanan taşkınların önüne geçmek için şehirde bulunan dere yataklarında ve su kanallarında temizlik çalışmaları başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, “ekiplerimiz pis görüntü ve inşaatlardan atılan molozların ve çöplerin dere yataklarından ve su kanallarından temizlenmesi için Karakeçili Mahallesi Ahçılar Bağları, Üçtutlar Mahallesi Ilıca Bağları ve Buharaevler Mahallesi 27.sokakta çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız sel baskınlarını önlemek ve yağmur suyunun yaşam alanına zarar vermeden şehrin dışına deşarj etmek diyen Tuncel, özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artmasından kaynaklanan hastalık taşıyıcı haşerelerin, sivri sineklerin ve böceklerin halkımızı rahatsız etmememsi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Tuncel, ayrıca vatandaşlara çağrıda bulunarak dere yataklarının ve su kanallarının olduğu bölgelere çevresel atık ve moloz atıklarının dökülmemesi konusunda  uyarıda bulundu.