15 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde Çorumlu terörle mücadele şehitlerinin emanetleride sergilenecek

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin giriş katında 367 Çorumlu terörle mücadele şehitlerinin de emanetlerini sergileyeceklerini ifade etti.

15 Temmuz, bu milletin vicdanı ve yeniden dirilişinin ilk ışığıdır, diyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,“15 Temmuz hain darbe girişiminde 251 şehidimiz var. Gazilerimiz var. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatma ve o hain geceyi unutturmamak için inşa ettiğimiz 15 Temmuz Şehitler Müzemizde 12 tane Çorumlu şehidimiz ve Şehit Ömer Halisdemir’in emanetleri yer alıyor” dedi.

Başkan Aşgın, “Vatanımızda bizlerin huzur içerisinde yaşaması için can veren şehitlerimiz ailelerine gurur, Türk Milletine can vererek, ülkemizin dört bir yanındatarih yazdılar. Tüm şehitlerimiz unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz Şehitler Müzemizde yeni bir düzenleme yapacağız. Terörle Mücadelede Çorumlu 367 tane şehidimiz var. Müzemizin giriş katını Çorumlu şehitlerimizin emanetleri ile yeniden dizayn edeceğiz. Giriş katta terörle mücadele şehitlerimizin emanetlerini, üst katta 15 Temmuz Şehitlerimizin emanetlerini sergileyeceğiz.Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneğimize orada bir alan açacağız. Üniversitesi, lise, ortaokul ve ilkokul da okuyan öğrencilerimizin ziyaret etmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılı ile ziyaretlerimiz başlayacak” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızda dediği gibi ‘Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme Tanı’ bütün illerimizle bizim topraklarımız böyle topraklar. Anadolu güçlü olan milletlerin baki kaldığı, zayıflayan milletlerin sürüldüğü topraklar. Bin yıldır bu topraklardayız. Güçlü olabilirsek, birbirimize kenetlene bilirsek, sevgiyle, saygıyla, muhabbetle birbirimize bağlanırsak, bilim ve teknolojide atılımlar yaparsak, büyük projeler büyük hayaller kurar hayata geçirirsek ilelebet bu topraklarda kalmaya devam edeceğiz. Ama bir zafiyet gösterirsek, bir birimize düşersek sen ben kavgasına düşersek, bilim, sanat, kültür gibi konularla ilgilenmezsek bizi ayırırlar. Ortak değerimiz olan topraktan, bayraktan ve ezandan ayrılmamak için laboratuarlarımız, kütüphanelerimiz 24 saat çalışacak. Kamu kurumlarımız çok iyi çalışacak.  Çünkü mazlum ülkelerin gözü Türkiye’de. Biz güçlü olalım, dik duralım ki onlar bizlere tutunsunlar. Tekrar tarihimizdeki vizyonumuzla bütün yeryüzünde adaletin, sevginin garantörü olalım. Biz güçlü olduğumuzda bu milletin önünde hiçbir güç duramaz. Millet için canını vefa eden tüm aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan acılı ailelerine sabır diliyorum” diye konuştu.