Çorum Belediyesi | İyi Hizmet, İyi Gelecek

Halk ekmek büfe işleticilerine bilgilendirme toplantısı

Halk Ekmek Fabrikası satış büfesi işletmecileri kura ile belirlendi. Kur’a neticesinde belirlenen büfe işletmecilerine, Belediye Başkan Vekili ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yabacıoğlu tarafından bilgilendirildi.

Amaçlarının Çorum’da sağlıklı ve güvenli ekmek üretimi yapmak olduğunu ama fırıncı esnafı ile bir rekabet içerisine girmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Biz daha sağlıklı koşullarda, daha kaliteli ve lezzetli ekmek üreteceğiz. Fırıncı esnafımızın da bu yönde ekmek üretmesi için bir yol gösterici olacağız. Aynı zamanda halkımızın da sağlıkla ve güvenle lezzetli ekmek yemesini temin edeceğiz.” dedi.

Herhangi bir fırının satış büfesi değilsiniz
Büfe sahiplerine, herhangi bir fırının satış büfesi gibi davranamayacaklarını, Belediye personeli olmasalar dahi vatandaş nezdinde Belediyenin personeliymiş gibi algılanacaklarını söyleyen Yabacıoğlu, “Sizin orada yapmış olduğunuz bir yanlış, kavga, gürültü olması durumunda bu belediyeye, bizlere yansıyacak. Onun için siz bunun bilincinde olarak çalışacaksınız ” diye konuştu.

Büfelerin sürekli temizlenmesi, satış esnasında önlük ve eldiven kullanılması gerektiğini vurgulayan Yabacıoğlu, vatandaşlara güler yüz gösterilmesini ve geç saatlere kadar ekmek bulundurulmasını istedi. Aynı zamanda büfe işletmecilerine vatandaşlardan gelecek talepleri alarak üretim müdürlüğüne bildirmeleri söylendi.

Ekmekler taş tabanlı fırında üretilecek
Çorum Belediyesi Halk Ekmek fabrikasını kurarken araştırma yaptıklarını ve bu araştırmalar neticesinde Çorumluların taş fırın ekmeğini daha çok tercih ettiğini belirlediklerini ifade eden Başkan Vekili Yabacıoğlu, halk ekmeği de taş tabanlı fırınlarda üreteceklerini sözlerine ekledi. Yabacıoğlu, “Üretilecek mamullerde un, su, tuz ve maya haricinde herhangi bir katkı maddesi kullanılmayacak” dedi.

Ekmeği maliyetine satacağız
Belediyenin ekmekten kar etme gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Başkan Vekili Yabacıoğlu, “Deneme üretimini gerçekleştiriyoruz, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta içerisinde ekmek satışlarına başlayacağız. Yapılan masrafları ekmek fiyatına ekleme gibi bir amacımız yok. maliyet fiyatı baz alınarak satacağız. Ekmek satış fiyatımız muhtemelen 75 kuruş olacak” dedi ve temennilerinin fırıncı esnafının da daha sağlıklı daha hijyen koşullarda ekmek üretmeleri olduğunu ifade etti.