Çorum Belediyesi | İyi Hizmet, İyi Gelecek

Aile Okulu Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Belediyemiz tarafından Ertuğrul Gazi İlkokulu ile ortaklaşayürütülen”Aile Okulu Projesi”ile ailelere yönelik seminerler devam ediyor.
Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında her hafta alanında uzman pedagog, çocuk psikiyatri uzmanı ve eğitimciler farklı konularda ailelere eğitim vermeye devam ediyor. 6 hafta sürecek olan eğitim seminerlerinde bu hafta Eğitmen Şule Sadal tarafından biblioterapi hakkında bilgiler verdi.
Doğru kitapla doğru kişinin doğru zamanda bir araya gelmesine biblioterapi dendiğini ifade eden Şule Sadal, “Biblio terapi üç aşamadan oluşmaktadır. Birincisi çocuğun kahramanla kendini özleştirme, ikincisiiçselleştirme yani sorunu kabul etme evresi, üçüncü aşama ise çözüm üretmedir. Bu terapide ailelere düşen rol ise çocuğunu iyi tanımak ve çocuğuna uygun kitabı yada hikayeyi bulmaktır.”diye konuştu.